مرغداری هوشمند؛ گامی مهم در صنعت پرورش دام و طیور

در عصر تکنولوژی امروز دیگر مجالی برای مرغداری سنتی نیست و بهتر است مرغداری هوشمند جای مدل سنتی آن را بگیرد. امروزه هوشمند سازی علاوه بر خانه‌ها و اداره‌ها، در صنایع نیز جایگاه ویژه‌ای دارد و در صنعت پرورش دام و طیور نیز بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد.مرغداری‌ها به دلیل حساسیت طیور به شرایط محیط، به مراقبت و توجه بیشتری نیازمند هستند. همچنین پرورش طیور نیز یکی از پررونق‌ترین صنایع به شمار می‌رود. بنابراین مرغداران وقت و انرژی زیادی را برای این کار هزینه می‌کنند. اما مرغدار با استفاده از سیستم هوشمند، می‌تواند از فشار کاری و هزینه‌های اضافی کم کند و بازدهی کار را به میزان قابل توجه بالا ببرد.ما سعی داریم تا در این پست چرایی و چگونگی وجود یک مرغداری هوشمند را موردبررسی قرار دهیم. اگر مایل هستید تا در این مورد بیشتر بدانید، ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.

دلایل مزیت مرغداری هوشمند نسبت به مرغداری سنتی

با توجه به تورم و مشکلات معیشتی، همه مردم به فکر این هستند تا هزینه‌ها را کاهش دهند. بنابراین با گرانی دان ها، هزینه برق، سیستم تهویه، هزینه سوخت هیترها و… صاحبان مرغداری‌ها نیز با چالش روبرو هستند.

علاوه بر تمام مخارج ذکرشده، حقوق و بیمه کارگران نیز باید موردتوجه قرار گیرد. همچنین بیماری‌های مختلف، سرقت، حریق، خرابکاری و… مواردی هستند که می‌توانند امنیت یک مرغداری سنتی را تهدید ‌کنند.

بنابراین هوشمند سازی مرغداری، باید در اولویت کار قرار بگیرد. تا علاوه بر کاهش مصرف انرژی، هزینه‌های نگهداری و پرورش طیور نیز پایین بیاید. همچنین محیطی امن و به‌دور از خطر برای پرسنل، طیور و منابع مالی مرغداری ایجاد شود.

تنطیم و کنترل موارد مهم مرغداری به وسیله هوشمند سازی

مرغداری از بخش‌های مختلفی تشکیل‌شده ‌است. بخش اداری، سالن و … که در این مبحث ما بر روی سالن مرغداری که قسمت اصلی مرغداری محسوب می‌شود، متمرکز خواهیم بود. برای هوشمند سازی این قسمت باید به موارد زیر توجه داشت.

تصویری از یک مرغداری هوشمند

تهویه سالن

تهویه سالن مرغداری یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه ویژه داشت. تهویه باعث می‌شود تا هوا در داخل سالن جریان داشته باشد و هوای آلوده یا گازهای سمی از سالن دفع شوند.

اتصال فن‌ها به سیستم هوشمند باعث می‌شود این جابه‌جایی هوا به‌درستی انجام شود و هوای داخل سالن همواره تحت کنترل قرار گیرد.

 

کنترل دمای سالن

دمای سالن در مرغداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. جوجه‌ها در سنین اولیه بسیار حساس هستند. این موجودات قادر به تنظیم دمای خود نیستند. و چون غدد عرقی ندارند، دما را از راه تنفس خود خارج کرده و با پرهایشان حفظ می‌کنند. بنابراین تنظیم دمای محیط از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برای این منظور سیستم سرمایشی گرمایشی هوشمند، بسیار ضروری می‌باشد.بیشتر بخوانید؛ سیستم گرمایشی، سرمایشی هوشمند

 

کنترل رطوبت سالن

میزان رطوبت سالن مرغداری باید بین 50 تا 70 درصد باشد. رطوبت برای طیور بسیار مهم است؛ زیرا علاوه بر تنفس راحت طیور، مانع تخریب بافتی آنها نیز می‌شود. برای ایجاد رطوبت مطلوب باید زمان روشن و خاموش کردن فن‌ها، دمای سالن و کارکرد مه‌پاش‌ها به‌گونه‌ای تنظیم شوند که رطوبت مطلوب محیط ایجاد گردد.

بنابراین با اتصال این تجهیزات به سیستم هوشمند، رطوبت همواره در حد مطلوب خود خواهد ماند.

 

تنظیم نور سالن

طیور نیز مانند انسان‌ها به نور نیازمند هستند. روشنی و خاموشی علاوه بر اینکه برای روان طیور بسیار لازم است، از مشکلات قلبی، عروقی، فلجی و… نیز جلوگیری خواهد کرد. ایجاد این روشنایی و خاموشی در سالن مرغداری، جدول زمان‌بندی خاصی دارد. برای اجرای این برنامه زمانی بهتر است سیستم روشنایی سالن به سیستم هوشمند متصل باشد و با توجه به برنامه داده شده به سیستم، طیور از روشنی و خاموشی مطلوب بهره‌مند گردند.

 

بیشتر بخوانید: سیستم روشنایی هوشمند

تصویری از یک مرغداری

 کنترل آمونیاک و گاز  CO2

آمونیاک گازی است که از مدفوع طیور حاصل می‌شود و co2 یا همان دی‌اکسیدکربن از تنفس ایجاد می‌گردد. میزان این گازها اگر از حد استاندارد خود بگذرد، برای طیور بسیار خطرناک می‌باشد.

این گازها می‌توانند سیستم تنفسی طیور را مختل کنند. همچنین انواع بیماری‌های ویروسی و باکتریایی را برای دستگاه تنفسی ایجاد نمایند. بنابراین اگر میزان آمونیاک بالاتر از 20ppm و میزان دی اکسید کربن بیشتر از 400ppm شود، باید سیستم تهویه به سرعت فعال شود تا این گازها از محیط سالن دفع شوند.

برای کنترل دقیق میزان گازهای سمی، هوشمند سازی مرغداری بسیار مهم و ضروری است. زیرا حسگرهای هوشمند به‌سرعت میزان گازها را به سیستم کنترل اطلاع خواهند داد و در صورت نیاز فن‌ها شروع به‌کار می‌کنند.

 

کنترل وزن طیور

اندازه‌گیری وزن طیور در مرغداری بسیار مهم است. زیرا بدین طریق میزان رشد کسب‌وکار مشخص می‌شود. اما این وزن‌کشی به روش سنتی بسیار سخت و وقت‌گیر است. اما استفاده از ترازوهای هوشمند کار را بسیار راحت می‌کند و وزن‌کشی هرروزه با کمترین میزان سختی انجام می‌پذیرد.

 

تنظیم میزان آب و دان طیور

بیشترین هزینه‌ها در هر مرغداری صرف دان و سپس آب مصرفی مرغداری می‌شود. اگر در توزیع دان بین طیور دقت کافی انجام نگیرد. اتلاف دان هزینه‌های بسیاری خواهد داشت. بنابراین هوشمند سازی و اتوماسیون مرغداری و همچنین ایجاد مش دان، باعث می‌شود که دان مصرفی به‌درستی توزیع شود.

همچنین با هوشمند سازی آب مصرفی، از اتلاف آب جلوگیری به عمل خواهد آمد. بدین ترتیب هزینه‌ها کاهش و بازدهی مرغداری افرایش می‌یابد.

 

سیستم خطر سالن

در برخی از مواقع خرابی در لوله‌ها یا سیستم برق، از چشم مرغدار به دور می‌ماند و درنهایت مرغدار با فاجعه عظیم برخورد خواهد کرد. علاوه بر این، احتمال بروز خرابکاری‌های دیگری نیز در سالن مرغداری وجود دارد.

اگر مرغداری از سیستم هوشمند بهره‌مند باشد، هر اتفاق یا خرابی به گوشی همراه هوشمند مرغدار، اطلاع داده می‌شود. بدین ترتیب مرغدار به‌موقع در جهت تعمیر یا حل مشکل اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

 

مانیتورینگ سالن

مانیتورینگ در مرغداری بسیار مهم است؛ زیرا مرغدار نمی‌تواند تمام‌وقت در سالن به تماشای وضعیت طیور بنشیند. بنابراین با سیستم مانیتورینگ سالن می‌تواند از راه دور، وضعیت نقاط مختلف سالن را چک کند.

کنترل مرغداری با اپلیکیشن

با تمام صحبت‌هایی که کردیم و اهمیت موضوع هوشمند سازی، می‌توانید سوالات خود را در زیر همین مطلب از ما بپرسید. ما در اسرع وقت پاسخ‌گوی شما خواهیم بود. همچنین ما در شرکت خانه هوشمند ساید با تکیه بر دانش و توانایی تیم فنی خود، آماده ارائه بهترین مشاوره و خدمات به شما عزیزان هستیم.

درخواست مشاوره هوشمندسازی تخصصی


مهندسین مشاور هوشمندسازی

در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت:

درخواست

مشاوره تخصصی