هوشمند سازی کارخانهها؛ گامیبرای کاهش هزینهها و افزایش سود
کارخانه هوشمند دقیقا همان چیزی است که صاحب کارخانه را به اهدافش خواهد رساند؛ زیرا هوشمند سازی در کاهش هزینهها و افزایش سودآوری بسیار موثر میباشد. هوشمند سازی در کارخانهها به مجموعه اقداماتی گفته میشود که در آن ماشینآلات و سیستمها به هم متصل میشوند. همچنین با استفاده از این فناوری، سیستمهای فناوری اطلاعات (IT) کارخانه دیتاهای مربوطه را ارسال میکنند.
ارسال دیتاها باعث میشود که تصمیمگیری و مدیریت در کارخانهها بسیار آسانتر شود. همچنین این عمل باعث میشود تا زمان و هزینهای که برای بروکراسی اداری صرف میشود تا حد نسبتاَ زیادی کاهش یابد. ارتباط بین قطعات و ماشینآلات درنهایت میتواند منجر به بهبود عملکرد کارکنان، افزایش عمر قطعات دستگاهها و افزایش تولید محصولات شود. کارخانههای مدرن و همچنین کارخانههایی با قدمت طولانیمدت، برای ادامه حیات و سودآوری بیشتر راهی جز رو آوردن به هوشمند سازی ندارند.
در ادامه مقاله به مزایای هوشمند سازی کارخانهها و همچنین چگونگی کمک هوشمند سازی به کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری خواهیم پرداخت. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
کاهش هزینهها با هوشمند سازی
مزیت اصلی کارخانههای هوشمند نسبت به سایر کارخانهها در پایین بودن هزینهها است. ازجمله بخشهای پرهزینه هر کارخانهای، هزینههای مربوط به انرژی است. استفاده از سیستمهای سولار در کارخانهها میتواند بخش زیادی از هزینههای کارخانه را کاهش دهد. پنلهای خورشیدی استفادهشده در کارخانههای هوشمند با ذخیره انرژی خورشید قادرند بخش عمدهای از مصرف برق کارخانهها را تامین کنند.
در فرآیند هوشمند سازی کارخانهها، تمام تجهیزات موجود در کارخانه به هم مرتبط میشوند و قابلیت مانیتورینگ دارند. مدیران کارخانه میتوانند میزان انرژی مصرفی هربخش از کارخانه را مشاهده کنند و درصورتیکه مصرف یک بخش نسبت به بخشهای دیگر اختلاف زیادی داشته باشد، برای بهینهسازی مصرف انرژی در آن بخش برنامهریزی کنند.
اختلالات جزئی پیشآمده در هر دستگاه بهسرعت توسط سیستم هوشمند اطلاعرسانی میشود تا مسئولین فنی قبل از اختلال کامل در دستگاه نسبت به تعمیر آن اقدام نمایند. در این صورت هزینه تعمیر خرابیها پایینتر از حالت خرابی کامل دستگاه میباشد. بهطور مثال اگر تسمهنقاله دچار نقص شود، احتمال اینکه تولیدات کارخانه که روی آن قرار میگیرند دچار آسیب شوند وجود دارد. استفاده از سنسور حرکت و وزن میتواند فعالیت تسمهنقاله را بررسی کند و درصورتیکه دچار مشکل شد با اعلان این مشکل از بروز مشکلات دیگر جلوگیری کنند.
سیستم هوشمند کارخانه همچنین قادر است تا بخشهای غیرفعال کارخانه را نیز تشخیص دهد و با خاموش کردن دستگاههای آن بخش ، کنترل روشنایی و گرمایش و سرمایش آن قسمت از هدر رفت منابع انرژی کارخانه جلوگیری کند.
افزایش بازده تولید
هرچقدر بازده کارمندان کارخانه بیشتر باشد، بازده کل تولید آن کارخانه هم بیشتر میشود. سیستم حضورغیاب یکی از کارآمدترین ابزارها برای سنجش میزان بازده کارمندان است. کارمندانی که همیشه دیر به محیط کار میآیند معمولا بازده مناسبی ندارند و بهتر است با نیروهای جدید جایگزین شوند. استفاده از سیستم حضور و غیاب در کارخانهها باعث میشود تا کارمندان همیشه سروقت در محل کار حضور داشته باشند. همچنین خروج کارمندان از محل کار در ساعات کاری نیز ثبت میشود. در این صورت معمولا چون کارمندان یک سیستم نظارتی دقیق را پیش روی خود دارند مجبوربه افزایش بهرهوری خود و کاهش بینظمیها هستند.
کنترل از راه دور و خودکار
مدیران کارخانهها اغلب مواقع به دلیل مشغله کاری فراوان قادربه حضور مستمر و دائم در محیط کارخانه نیستند. با استفاده از اپلیکیشن سیستم هوشمند، مدیران کارخانه میتوانند هرکجا که هستند با استفاده از این اپلیکیشن وضعیت کلی کارخانه اعم از وضعیت بخشهای مختلف، تعداد دستگاههای معیوب، تعداد کارمندانی که در مرخصی هستند، میزان مصرف انرژی بخشهای مختلف و… را مشاهده کنند.
سناریوهای تعریفشده برای کارخانهها تا حدود زیادی کنترل خودکار را برای کارخانهها ممکن ساخته است. برای مثال هنگامیکه ساعات کاری کارخانه به اتمام میرسد سناریو تعطیلی میتواند فعال شود که این سناریو علاوه بر کاهش مصرف انرژی، باعث بالارفتن سطح امنیت میشود. همچنین در مواقع نیاز و مشاهده موارد خاص اقدامات لازم اعم از تماس با پلیس و … را بهطور خودکار انجام میدهد.
تضمین سلامت و امنیت کارخانه با هوشمندسازی
ارزش بالای محصولات موجود در انبار کارخانهها و دستگاهها و همچنین قرارگرفتن اغلب کارخانهها در موقعیت مکانی خلوت، باعث میشود تا کارخانهها گزینه مناسبی برای سرقت توسط دزدها باشند. با استفاده از سیستمهای هوشمند میتوان کارخانهها را در برابر سرقت محافظت نمود. بهاین صورت که وقتی سناریو تعطیلی برای کارخانه فعال شده است، با ورود شخص دیگری به کارخانه سیستمهای هوشمند خیلی سریع وجود تحرکات در سطح کارخانه را متوجه میشوند و اقدامات لازم برای جلوگیری از دزدی در کارخانه را شروع میکنند. این اقدامات میتواند تماس خودکار با پلیس، قفل شدن درهای کارخانه، ازکارافتادن سیستمهای روشنایی، صداهایی جهت ایجاد ترس و… باشد.
ازجمله عوامل تهدیدکننده سودآوری هر کارخانهای بیاحتیاطی و خطاهای انسانی کارگران و … است که میتواند منجر به آتشسوزی انبارها، خرابی تجهیزات و دستگاهها و… شود. سناریوهای قابلبرنامهریزی در سیستمهای هوشمند این امکان را میدهند که با تعریف چند کار مشخص برای مواقع مختلف، تا حدود زیادی سطح امنیت را در کارخانه بالا ببریم.
هنگامیکه آتشسوزی در سطح کارخانه شروع میشود، سیستم اعلان حریق هوشمند در اولین مرحله بهطور خودکار با آتشنشانی تماس گرفته و موقعیت مکانی کارخانه را برای واحدهای آتشنشانی میفرستند. همچنین با قطع سیستم برق در محل آتشسوزی از وجود اتصال در برق و گسترش آتشسوزی جلوگیری میکند. در سایر قسمتهای کارخانه اطلاعرسانیهای لازم را انجام میدهد تا اگر شخصی در قسمت دیگری متوجه حریق نشده باشد نیز مطلع شود و بتواند اقدامات لازم را انجام دهد. همچنین از طریق تلفن همراه نیز قابلیت اطلاعرسانی وجود دارد تا بهطور دقیق مدیران متوجه شدت و منبع آتشسوزی و وضعیت کارخانه شوند.
کارخانهها ازجمله مکانهایی هستند که وجود یک بیاحتیاطی یا بازده پایین کارمندان و خرابی دستگاهها و کلی از عوامل دیگر میتواند ورشکستگی یا زیانهای جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد.
مدیریت آسان شبکه
در این سیستم مدیریت شبکه به قدری آسان میباشد که حتی مدیری بدون دانش شبکه نیز میتواند، دستورات، کنترلهای شبکه و سرور کارخانه را کنترل و مدیریت نماید.
مدیریت سیستمهای سرمایش و گرمایش، تهویه و روشنایی
در یک کارخانه هوشمند، قبل از آمدن کارگران، سیستم سرمایشی و گرمایشی و سیستم تهویه شروع به کار میکنند تا دمای مطلوب و هوای مطبوعی را ایجاد نمایند؛ بنابراین کارگران برای رسیدن به دمای ایدهآل وقتی را تلف نخواهند کرد و در دمای ایدهآل مشغول به کار خواهند شد.
کنترل سیستم روشنایی کارخانه نیز بهصورت دستی نمیباشد. این سیستم با کنترل از راه دور کار میکند و در نسبت به ساعات کاری و زمان پرتردد برنامه خاصی دارد تا در مصرف برق حداکثر صرفهجویی شود. بدین ترتیب هزینهها تا حد نسبتا زیادی کاهش خواهد یافت.
هوشمند سازی کارخانهها ازجمله اقداماتی است که صاحبان هر کارخانهای باید برای جلوگیری از رخ دادن اتفاقات ناگوار انجام دهند. یادتان باشد هزینهای که برای هوشمند سازی پرداخت میکنید تضمینی است برای جلوگیری از زیانهای جبران نشدنی. امیدواریم مقاله ما توانسته باشد شمارا با مزایای هوشمند سازی کارخانهها آشنا کند. پشتیبانی از تمامی پروتکلهای مختلف و صنعتی توسط تیم حرفهای ساید، به شما کمک خواهد کرد تا تمامی سیستمهای کارخانه شما به سیستم هوشمند وصل شوند.
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید فرم زیر را پر کنید و از مشاورههای کارشناسان ساید بهرهمند گردید.
درخواست مشاوره هوشمندسازی تخصصی
مهندسین مشاور هوشمندسازی
در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت:
درخواست