کاهش مصرف انرژی یکی از دغدغه‌های مهم ساکنین خانه‌ها و دیگر مراکز است. راهکارهای مختلفی برای کاهش مصرف انرژی در خانه ‌ها وجوددارد که این کارها نیازمند انجام کارهایی از سوی ساکنین است. اما یکی از راهکارهای جالب برای کاهش مصرف انرژی در خانه‌ها،ساختمان‌ها، ادارجات و دیگر مراکز، هوشمندسازی است.

یکی از مزایای مهم هوشمند سازی خانه‌ها کمک به کاهش مصرف انرژی است. در خانه‌های هوشمند بیشتر کار‌ها بصورت هوشمندانه و خودکار انجام می‌شود. این کار علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، می‌تواند هزینه‌ها را کاهش داده و مصرف انرژی را نیز کاهش دهد. حدود 29% از کل انرژی مصرفی در ایران صرف استفاده در خانه‌ها می‌شود که این رقم بسیار بالاتر از میانگین جهان است. یکی از دلایل اصلی این‌امر ساخت‌و‌ساز غیر‌اصولی و نامناسب خانه‌های شهری است. طبق بررسی‌های انجام‌شده مهم‌ترین دلیل اتلاف انرژی عایق نبودن محیط خانه است. پس لازم است قبل از هوشمند سازی تا حد ممکن خانه عایق انرژی شود و تبادل انرژی کمی با محیط بیرون داشته باشد. پس از اطمینان از عایق‌بودن خانه و نداشتن ارتباط انرژی با محیط بیرون می‌توان با هوشمند سازی خانه حدود 40 درصد مصرف انرژی را کاهش‌داد. در ادامه این مقاله به بررسی چگونگی کمک هوشمندسازی به کاهش مصرف انرژی در خانه ها خواهیم‌پرداخت. پس اگر شما هم به‌دنبال کاهش مصرف انرژی در خانه خود هستید یا به مبحث هوشمندسازی علاقه‌مندید توصیه می‌کنیم که تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

کمک هوشمندسازی به کاهش مصرف انرژی در خانه

کنترل خودکار وسایل سرمایشی و گرمایشی در خانه هوشمند

رفتار ساکنین خانه بعد‌از گذشت مدتی توسط سیستم‌های خانه هوشمند مورد شناسایی و بررسی قرار می‌گیرد. به‌طور‌مثال اگر همه اعضای‌خانواده شاغل باشند، خانه‌های هوشمند با‌تشخیص این‌وضعیت سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی را تا نیم‌ساعت قبل‌‌از برگشت از محل‌کار غیرفعال می‌کنند. با‌این رویه مصرف‌ گاز و برق به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند.

سیستم‌های خانه هوشمند می‌توانند با‌اتصال به شبکه‌ اینترنت از وضعیت ‌جوی اطلاع پیدا‌ کنند. سپس با ‌مقایسه و در نظر گرفتن دمای داخل و بیرون خانه، مناسب‌ترین دما را برای خانه انتخاب می‌کنند. عدم دخالت انسانی در کنترل دما مشکل  سردی و گرمی بیش‌از‌حد خانه‌ها را حل می‌کند و  باعث ایجاد یک وضعیت پایدار و مناسب در داخل خانه می‌شود. البته در مواقعی که تمایلی به تنظیم خودکار دما وجود ندارد می‌توان حالت تنظیم دستی را فعال کرد. پس نگرانی از بابت مدیریت همه امور به خانه به وسیله خانه هوشمند وجود ندارد.

هر‌گاه بخش عمده‌ای از انرژی گرمایشی یا سرمایشی خانه از طریق پنجره باز یا سایر عوامل به بیرون خانه انتقال پیدا کند، سیستم‌های هوشمند با اطلاع‌رسانی به‌موقع می‌توانند از این کار جلوگیری کنند. مجموع این اطلاع‌رسانی‌ها و اقدامات توسط سیستم های هوشمند در‌نهایت منجر به کاهش مصرف انرژی می‌شود. برای مطالعه کامل نحوه کارکرد سیستم های سرمایشی و گرمایشی اینجا کلیک کنید.

مدیریت وسایل گرمایشی و سرمایشی در خانه های هوشمند به منظور کاهش مصرف انرژی

کمک کنترل روشنایی هوشمند به کاهش مصرف انرژی در خانه

اپلیکیشن خانه هوشمند قادر است تا در زمان‌های اوج مصرف به شما هشدار دهد تا در حد امکان کمترین استفاده را از وسایل برقی پرمصرف داشته باشید. این روش می‌تواند یک راهکار کارآمد برای کاهش مصرف برق در خانه باشد.

همچنین اپلیکیشن خانه هوشمند قادر است تا میزان مصرف بخش‌های مختلف ساختمان را گزارش دهد تا ساکنین خانه متوجه شوند کدام وسیله‌ها و بخش‌ها بیشترین انرژی را مصرف می‌کنند. این کار می‌تواند روی رفتار ساکنین خانه تاثیر بگذارد و باعث کاهش مصرف انرژی در خانه شود.

خانه هوشمند با شناسایی رفتار کاربران و شناسایی عواملی مثل زمان خوابیدن و حضور نداشتن در خانه، میزان استفاده از بخش‌های مختلف خانه و قابل تنظیم بودن نور چراغ‌ها، روشنایی بخش‌های مختلف را بطور خودکار کنترل می‌کند. به‌طور‌مثال زمانی که شما در خانه حضور ندارید و سناریو خروج فعال است تمام چراغ‌های خانه خاموش می‌شوند. یا هنگامی­که در اتاق نشسته اید و در پذیرایی حضور ندارید تا زمان حضور شما در اتاق، چراغ­های پذیرایی در صورت تعریف سناریو توسط شما خاموش خواهند ماند.

کنترل روشنایی به منظور کاهش مصرف انرژی در خانه های هوشمند

کنترل لوازم خانگی در خانه های هوشمند

لوازم‌خانگی که در خانه‌ها استفاده می‌شوند اگر به سیستم هوشمند سازی متصل شوند در مواقعی که از آن‌ها استفاده نمی شود، با تشخیص سیستم هوشمند سازی خاموش می‌شوند تا از هدر رفت انرژی جلوگیری شود. همچنین هنگامی‌که خانه را به‌قصد سفر های درون‌شهری و … ترک می‌کنیم، ممکن است به‌خاطر عجله برخی لوازم و چراغ‌ها در خانه روشن بمانند وجود دارد. با فعال کردن سناریو خروج در اپلیکیشن خانه هوشمند می‌توانید همه دستگاه های فعال که نیازی به روشن بودنشان نیست را خاموش کنید.

در ادامه مقاله بخوانید: زندگی مدرن و کم مصرف به کمک لوازم خانگی هوشمند

کمک لوازم خانگی هوشمند به کاهش مصرف انرژی در خانه

نقش پرده هوشمند در کاهش مصرف انرژی در خانه

سیستم‌‌های هوشمند با‌اتصال به شبکه اینترنت می‌توانند دمای هوای بیرون و وضعیت جوی را تشخیص دهند. اگر در محیط بیرون نور خورشید وجود داشت، سیستم‌های هوشمند تا زمانی که خورشید همچنان وجود دارد پرده‌ها را باز می‌کنند تا به‌وسیله نور خورشید بخشی از گرمای خانه تامین شود. به‌این‌ترتیب نیازی به فعالیت وسیله‌هایی همچون شوفاژ در خانه نیست و مصرف انرژی به‌طور قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند. همچنین زمانی که هوا آفتابی باشد سیستم هوشمند با باز کردن پرده‌ها از نور طبیعی خورشید برای روشن کردن خانه استفاده می کند و تا زمان غروب خورشید دیگر نیازی به روشن کردن وسایل روشنایی در خانه ندارید و این کار باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود.

نقش خانه های هوشمند در کاهش مصرف انرژی

از دیگر دلایل پایین بودن مصرف در خانه های هوشمند این است که به‌طور مثال اگر شما از شیرآلات هوشمند در حمام خانه خود استفاده کنید بعد از مدتی که به طور کامل رفتار شما توسط سیستم آنالیز شد، دما و شدت آبی که هر فرد در هنگام دوش گرفتن استفاده می‌کند در حافظه سیستم ذخیره می‌شود. پس هنگامی‌که فرد مشغول حمام کردن می‌شود دیگر لازم نیست آب را تا رسیدن به فشار و دمای دلخواه خود هدر دهد و سیستم خودش آب را تنظیم می‌کند.

هزینه هوشمند سازی در برخی موارد خیلی به صرفه تر از استفاده از تجهیزات معمولی است به‌طور مثال در شیرآلات حمام با هوشمند سازی کردن دیگر بحث خرابی و هزینه بالای شیرآلات به وجود نمی‌آید. و از بسیاری از شیرآلات عادی موجود در بازار ارزان‌تر است. پس هوشمند سازی علاوه بر مزایای فراوان می‌تواند هزینه های خانه را در بلند‌مدت به طرز قابل‌توجهی کاهش دهد. در صورت هرگونه نیاز به مشاوره در حوزه هوشمندسازی و مسائل مربوطه اطلاعات خود را در بخش تماس با ما ثبت کنید تا کارشناسان مربوطه در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *